0652729507 info@tklooster.com

APS therapie

Dé revolutionary pijn bestrijdingstherapie voor iedereen!

Maak een afspraak

APS Therapy is een revolutionaire vorm van duurzame therapie in de categorie van de microstroomtherapie. De therapie heeft de volgende eigenschappen:

  • Effectieve microstroomtherapie
  • Volkomen veilig
  • Pijnloos en aangenaam
  • Stimuleert het zelfgenezend vermogen
  • Wereldwijd onderzocht en toegepast

Deze eigenschappen maken dat APS Therapy al jaren toonaangevend en marktleider is op gebied van microstroom therapie. Een jarenlange ontwikkeling heeft APS Therapy op het niveau gebracht dat wereldwijd de therapie met veel succes wordt toegepast in pijnklinieken, ziekenhuizen, artsen- en therapiepraktijken.

Wat is het?
De afkorting APS is afgeleid van de Engelse benaming Action Potential Simulation. Deze vorm van elektrotherapie dankt zijn naam aan het feit dat de toegediende elektrische stroom een positieve amplitude heeft die de natuurlijke actiepotentiaal van de celwand benadert. Het gaat bovendien om een gelijkstroom van lage intensiteit, uitgedrukt in microampère. Daarom is APS te classificeren als Microcurrent Electrical Therapy (MET). Het APS-apparaat maakt het mogelijk om een dergelijke microstroom op een eenvoudige en veilige manier toe dienen aan het menselijk lichaam.

Wat doet het?
APS Therapy is een vorm van elektrotherapie (zenuwstimulatie) die ontwikkeld is in de jaren negentig van de voorbije eeuw. Wetenschappelijk en klinisch onderzoek heeft aangetoond dat de in APS Therapy toegepaste elektrische energie significante biochemische reacties veroorzaakt op het niveau van de cel. De stoffen die dan vrijkomen, hebben een pijnstillend, ontstekingsremmend en helend effect in de behandelde lichaamsweefsels. Dat opent interessante perspectieven voor de gezondheidszorg, niet in het minst voor de behandeling van sportblessures. APS Therapy heeft geen bijwerkingen en relatief weinig contra-indicaties. De beschikbare technologie is bovendien eenvoudig toe te passen.

Hoe werkt het in de praktijk?
APS Therapy maakt gebruik van electroden om het signaal aan het lichaam door te kunnen te geven. Deze electroden zijn meestal kleefelectroden die eenvoudig hergebruikt kunnen worden en die getest zijn op biocompatibiliteit samen met APS. De electroden worden op of rond de te behandelen plek op het lichaam aangebracht. Soms worden handen of voeten in een klein waterbad met een speciale waterelektrode geplaatst.

In een sessie APS Therapy worden altijd meerdere – meestal vier – behandelingen van acht minuten uitgevoerd. Na afloop van een sessie worden de electroden verwijderd en op een andere plaats aangebracht of opgeborgen in een op uw naam gezet opbergtasje. De APS Therapy wordt vaak gecombineerd met Geactiveerde Zuurstoftherapie (spirovitaltherapie).

Symptomen?

  • Voor chronische en acute pijn

APS therapie bestaat uit:

  • Microstroomtherapie
  • Elektrotherapie
Met een aanvullende polis worden onze consulten vergoed door ziektekosten- verzekeraars. Voor een behandeling heeft u geen verwijsbrief nodig.

I-Health

Opsporen en aanpakken oorzaken van chronische klachten met de combinatie van acupunctuur en computertechnologie.

APS Therapy

Dé revolutionary pijn bestrijdingstherapie voor iedereen!

i-Light

Krachtige multikleuren LED-lamptherapie.

Spirovitaltherapie

De natuurlijke kracht van extra energie uit geactiveerde zuurstof.

Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie ondersteunt het zelfgenezend vermogen.

Personal Counseling en Coaching

Voor relationele, emotionele en communicatieve vraagstukken